Saturday, February 26, 2011

27 μερες μετα. τεσπα.


27 μερες εχω να μπω στο μπλογκ. Μεσα σε 27 μερες:

-επιασα δουλεια σε μια γκαλερι, δουλεψα 15 μερες και η γκαλερι εκλεισε. οχι, δεν εφταιξα σε κατι εγω. φταιει που παντα ολα αργα ή γρηγορα βρισκονται ενωπιων ανθρωπου και ανθρωπων που λεει και ο αγγελος κυριου . τεσπα.
- ξανανεβηκε η περφορμανς του ιανουαριου, αυτη τη φορα με τον τιτλο "trauma(r)beit" στο Kinitiras studio. 2 παραστασεις ακομα και τελειωσαμε. Traumarbeit, παει να πει dream work, δηλαδη εργασια πανω στα ονειρα κι ετσι ονομαζε τη μεθοδο του ο Φρόιντ. Αν βγαλεις το r , μενει trauma beit. το οποιο παει να πει να συνεργαστεις με τα τραυματα σου. ονειρευομαστε λοιπον και μεσω των ονειρων μας εργαζομαστε με τροπο τετοιο ωστε να συνεργαστουμε με τα τραυματα μας. Και λιγο πολυ, με τροπο βιαιο ορισμενες φορες, μου συνεβη και μενα αυτο μεσω αυτης της παραστασης. τεσπα.
-οι die Haken κανανε πραγματικο αθλο με τα τραγουδια. ολα ηχογραφηθηκαν και μιξαριστηκαν απο αποσταση. ειναι εξαιρετικη δουλεια και αρεσει πολυ στο κοινο. [αυτο το τελευταιο με κανει τριευτυχισμενη].
- ειδα το biutiful, το black swan και το 127 hours. ειναι γραμμενα με σειρα προτιμησης, με τεραστια διαφορα του πρωτου απο το δευτερο. για την ακριβεια επαθα σοκ με το biutiful. σοκ. το μονο που με εκνευριζει στο γεγονος οτι στανταρ θα παρει η Πορτμαν το Οσκαρ [το οποιο της αξιζει κατα τα αλλα] ειναι οτι ετσι θα βραβευτει και μια ταινια "πολυ κακο για το τιποτα". τεσπα.
- αρρωστησα δις. τεσπα.
- πηρα ενα τεραστιο μαθημα ως προς το οτι τελικα δε χαιρουν ολοι οι ανθρωποι σεβασμου ουτε εμπιστοσυνης και αξιας. και για να το πω με μια ατακα απο το biutiful: καποτε καποιος σε ενα τσιρκο φροντιζε για χρονια τιγρεις. τις αγαπουσε και τις νοιαζοταν. σε μια απο αυτες ειχε τοση αδυναμια, που αποφασισε να την παρει κατοικιδιο στο σπιτι του. πιστευε οτι δεν υπηρχε καμια περιπτωση να διατρεχει κανεναν κινδυνο. ωσπου μια μερα τον κατακρεουργησε. [ή καπως ετσι]. τεσπα.
- ξεκιναω, καλως εχοντων των πραγματων, προβες για το επομενο εργο. σταυρωνω τα δαχτυλα και για την ωρα δε λεω κουβεντα. ειμαι ενθουσιασμενη και ελπιζω συντομα να χε**ω απο τη χαρα μου και να μπορω να πω περισσοτερα. τεσπα.
- η eli εχει αγριες διαθεσεις και καλα κανει. ετοιμαζει δυο δουλειες-εκδρομες. ειναι ευλογια να αγαπας τους συνεργατες σου και να εκτιμας τους φιλους σου. τεσπα.
- τα πηρα ασχημα και εξακολουθω να τα παιρνω με την κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα. μας κοροϊδευουν καταφατσα και το φχαριστιουνται. αυτη η χωρα θα καταρρευσει συντομα και τοτε θα το φχαριστιεμαι εγω. ουτως ή αλλως εμενα η δουλεια μου δεν εχει τοπικα χαρακτηριστικα ουτε αναγκη απο συνορα και τοποθεσιες. κι η αληθεια ειναι πως ουτε και γω ψηνομαι να μεινω πισω. τεσπα. 
- διαβασα rosalind krauss και συγκινηθηκα με τη δικαιολογημενη απηχηση της δουλειας του ΤιμοLéon Βερεμη και του δισκου "Futrue". [ασχετα μεταξυ τους αλλα μ' αρεσαν διπλα διπλα]. τεσπα.
- ξεκινησα ενα σεμιναριο σκηνοθεσιας με το Νικιτα Μιλιβογεβιτς. Ενδιαφερον. τεσπα.

εχω ξεχασει απειρα, γιατι μπορει 27 μερες να μην ειναι ουτε μηνας, αλλα ηταν εντυπωσιακες και πληρης απασχολησης.
ελπιζω να κρατιεμαι σε καλυτερη φορμα απο εδω κι επειτα. Αλλα πρωτα και πανω απ' ολα νιωθω μια εντυπωσιακα ψυχραιμη αδιαφορια για τα παντα. Δε με νοιαζει και πολυ. Απλως συμβαινω. Λες και προσπαθω να απεχω απο την πολλη βλακεια, γιατι προσφατως εμαθα οτι ειναι κολλητικη. τεσπα.

καληνυχτα και καλη τυχη.

trauma(r)beit, Figments

No comments: